”Quartet Vela” består af de fire medlemmer Carla Obach, Débora Ñancupil, Marina Rosés og Laura Allès. Kvartetten blev dannet i 2012 i Conservatori Superior de Música del Liceu i Barcelona, hvor de alle studerede. Efter at have styrket deres færdigheder i andre europæiske lande (Holland, Tyskland og Danmark), flyttede de i 2016 til Aarhus, hvor de kombinerede deres visioner som en professionel gruppe med færdiggørelse af master og postgraduates på Det Jyske Musikkonservatorium Aarhus/Aalborg.

I øjeblikket opholder kvintetten sig i Barcelona, mens de fortsætter med at lave turnéer i hele Europa.

For nylig blev Quartet Vela tildelt et stipendium i Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona til at studere en kandidatgrad i kammermusik.

Blandt andre priser og bemærkelser, vandt Quartet Vela bla. 3. præmie i P2’s Kammermusikkonkurrence 2017, den største kammermusikkonkurrence i Danmark. I deres tid i Danmark udførte de koncerter i Musikhuset Aarhus, Musikkens Hus Aalborg, Kulturstedet Lindegaarden, Kulturhuset Galaksen, KunstCentret Silkeborg Bad, MantziusLive og flere kirker rundt om i regionen.


Quartet Vela har deltaget i forskellige festivaler og klassiske musikcykler: Bornholms Festival, Rued Langgaard Festival (Danmark), Festspiele Mark Brandenburg (Tyskland), Festival Palma de Primavera, Cicle de Música de Cambra de Cerdanyola, Cicle Música als Parcs i Cicle Estones de Clàssica de Sant Just Desvern (Spanien).

3. pris

P2 Kammermusikkonkurrence DR

(2017)

Carla Obach Esteban, sopransaxofon

Marina Rosés Gibert, tenorsaxofon

Laura Allès Pascual, barytonsaxofon

Débora Ñancupil Troncoso,  altsaxofon