El quartet es formà l’any 2012 al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Després de realitzar individualment els estudis de postgrau arreu d’Europa  (Països Baixos, Alemanya, França i Dinamarca), l’any  2016 els membres del grup es traslladen a Aarhus (Dinamarca), on compatibilitzen els concerts com a grup professionalitzat amb la realització de màsters i postgraus a la Royal Academy of Music Aarhus (Reial acadèmia de música d’Aarhus).

 

Actualment el quartet ha fixat la residència a Barcelona, si bé continua realitzant gires per tota Europa.

Recentment, el Quartet Vela ha estat becat pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona per cursar el màster de música de cambra en aquest mateix centre.

Entre altres premis i distincions, és de remarcar que l’any 2017 Quartet Vela obtingué el tercer premi del DR P2 Kammermusikkonkurrence de la Ràdio Danesa, el concurs de música de cambra més important del país, que té lloc cada tres anys. El passat mes de febrer de 2020, el grup també fou premiat amb la Medalla de Plata a la 2nd International Vienna Music Competition en la categoria de cambra.

Durant la seva estança a Dinamarca el quartet ha actuat a escenaris com l’Auditori de la DR (Ràdio Danesa), Musikhuset Aarhus, Musikkens Hus Alborg.

El Quartet Vela ha participat en diversos festivals i cicles de música clàssica: Bornholms Festival, Rued Langgaard Festival (Dinamarca), Festspiele Mark Brandenburg (Alemanya), Festival Palma de Primavera (Mallorca).

Carla Obach Esteban, saxo soprano

Laura Allès Pascual, saxo baríton

Marina Rosés Gibert, saxo tenor

Débora Ñancupil Troncoso, saxo alt