top of page

Helena Otero Correa, Carla Obach Esteban, Ailen Lazo Martín i Laura Allès Pascual són les components de Quartet Vela. El quartet es formà l’any 2012 al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Després de realitzar individualment els estudis de perfeccionament arreu d’Europa  (Països Baixos, Alemanya, França i Dinamarca), l’any  2016 les integrants del grup es traslladen a Aarhus (Dinamarca), on compatibilitzen els concerts com a grup professionalitzat amb la realització de màsters i postgraus a la Royal Academy of Music Aarhus (Reial Acadèmia de Música d’Aarhus). 

L’any 2019, el Quartet Vela va rebre la beca concedida pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona on les seves components han realitzat el màster de música de cambra amb els professors Albert Julià i Daniel Cubero. D’aquesta manera, el quartet ha fixat la residència a Barcelona, si bé continua realitzant gires per tota Europa.

Entre altres premis i distincions, és de remarcar que l’any 2017 Quartet Vela obtingué el tercer premi del DR P2 Kammermusikkonkurrence de la Ràdio Danesa, el concurs de música de cambra més important del país, que té lloc cada tres anys. El passat mes de febrer de 2020, el grup també fou premiat amb la Medalla de Plata a la 2nd International Vienna Music Competition en la categoria de cambra.

Un dels projectes més recents del quartet és l’enregistrament del seu primer CD ‘Vistes al mar’, una producció que engloba música de compositors vinculats amb regions de Catalunya i Xile.

Durant la seva estança a Dinamarca el quartet ha actuat a escenaris com l’Auditori de la DR (Ràdio Danesa), Musikhuset Aarhus, Musikkens Hus Alborg.

El Quartet Vela ha participat en diversos festivals i cicles de música clàssica: Bornholms Festival, Rued Langgaard Festival (Dinamarca), Festspiele Mark Brandenburg (Alemanya), Festival Palma de Primavera (Mallorca).

Quartet Vela - 18.jpg

Carla Obach Esteban, saxo soprano

Quartet Vela - 15.jpg

Ailen Lazo Martín, saxo tenor

Quartet Vela - 16.jpg

Helena Otero Correa, saxo alt

Quartet Vela - 10.jpg

Laura Allès Pascual, saxo baríton

bottom of page